☰
Søg
Forside
LAG Bornholm
Foreningen
Bestyrelsen
Koordinator
Udviklingsstrategi
Indsatsområder
Generalforsamling
FLAG-Bornholm
Støttede Projekter
Havtorn Bornholm
Lykkelund Gedemejeri
Penyllan Naturøl
GoBornholm
Wonderfestiwall Udviklingsprojekt
Hallegaard
Stenseby Mødested
Økologisk Gårdslagteri
Fuglesangs Cafe og Udstilling
Soldat- og veteranfestival Bornholm
Nyker Multiaktivitetsplads
Balka Havn
Bornholmerburger
Krogsholm Produktionslokale
Vind Offshore Bornholm
Bornholm Sea Safari
Mountainbikespor
Wilgart
Vandkefirperler
Torvehal Bornholm
Bornholmerhampen
prøve eksempel
Ansøgning
Ansøgningsprocedure
Kriterier
Ansøgningsskema
Udbetaling
Generelt Om LAG
Lovgrundlag
LEADER-metoden
LAG-info
Kalender
Støttede Projekter
Havtorn Bornholm
Lykkelund Gedemejeri
Penyllan Naturøl
GoBornholm
Wonderfestiwall Udviklingsprojekt
Hallegaard
Stenseby Mødested
Økologisk Gårdslagteri
Fuglesangs Cafe og Udstilling
Soldat- og veteranfestival Bornholm
Nyker Multiaktivitetsplads
Balka Havn
Bornholmerburger
Krogsholm Produktionslokale
Vind Offshore Bornholm
Bornholm Sea Safari
Mountainbikespor
Wilgart
Vandkefirperler
Torvehal Bornholm
Bornholmerhampen
prøve eksempel
Bornholmerburger
Projektbeskrivelse fra det støttede projekt:
Idéen er at forene de bedste råvarer fra Bornholmske producenter i en burger, serveret fra en food truck, der gør det muligt at formidle bornholmsk madkultur lokalt og nationalt.
Bornholmerburgeren består lige nu af: boller bagt på økologisk mel fra Valsemøllen hos Svaneke Brød. Økologisk oksekød fra Mønstergård, braiseret i Bornholmsk æblemost. Hjemmesyltede økologiske agurker fra Plantagen. Frisk grønt fra diverse lokale producenter. Hjemmerørt mayonnaise med eddike fra Plantagen.
Vores mål er:
- At tænke eksisterende producenters råvarer i en ny sammenhæng
- At sætte fokus på Bornholmske, økologiske råvarer i lokalmiljøet.
- At bevidstgøre forbrugerne om råvarernes ophav, gennem begejstring af deres smagsløg.
- At styrke den allerede eksisterende interesse for Bornholmsk madkultur
- At bidrage til den kulturelle og sociale udvikling på øen
- At afhjælpe efterspørgslen af “mad på farten” som stadig er af høj kvalitet og økologisk.
Projektet er allerede testet af i foråret/sommeren 2016 på Bornholm. Dvs. at vi har deltaget som food truck i fem forskellige konstellationer, men stor succes. Økonomisk målt i forhold til at vi har ramt forventet salg og i flere tilfælde også over. Kulturelt målt i forhold til god modtagelse blandt lokal befolkningen og turister.
Ved at indrette et funktionsdygtigt og fødevaregodkendt køkken muliggøres salget af Bornholmerburgeren og startskuddet til en ny bæredygtigt, bornholmsk forretning. Med et funktionelt køkken kan vi budgetterer med salg af omkring 9.100 burgere i 2017. Det forventes desuden af vi i løbet af de næste to år kan skabe det der svarer til 1-2 jobs på Bornholm.
Vi forventer desuden at etablere en tæt relation med bornholmske producenter og dermed sikre dem en kontinuerlig eksponering af deres produkter.
Kort sagt forventer vi at projektet vil danne et solidt grundlag og give en ung, spirende forretning vokseværk.
Faktaboks
Projekt budget:
180.000
LAG-bidrag:
72.000
Støttesats:
40 %
Forventet effekt:
1-2 årsværk.
Projektperiode:
Kontakt:
Bornholmerburger
Cypernsvej 28
2300 København S
Cvr. nr. 37372781
Mobil:
29659117
e-mail:
bornholmerburger@gmail.com